Darknet DarkMarket

Dark web drugsdealer verliest 17 Bitcoin

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een Amerikaanse rechtbank heeft Christopher Bania de opdracht gegeven om bijna 17 Bitcoin (BTC) terug te geven. Bania gaf onlangs toe schuldig te zijn aan de distributie van drugs. Dit volgens het bevel van 19 oktober van een rechtbank in Wisconsin.

Bania moet 16.91880054 Bitcoin opgeven die in beslag is genomen van Bania’s‘ Local Bitcoins account. Echter is dit veel minder dan de 124 BTC die de rechtbank terugkeert aan de verdachte, samen met verschillende andere cryptocurrencies en meer dan $50.000 contant dat in beslag is genomen uit zijn woonplaats bij arrestatie.

De verdachte is oorspronkelijk beschuldigd van het witwassen van geld, de invoer van chemische stoffen en het behouden van een drugseigendom. Echter wordt Bania enkel beschuldigd van het in bezit hebben van chemische stoffen en de intentie om het te verspreiden. Hier staat een maximale gevangenisstraf van 20 jaar op.

Het pleidooi van Bania geeft toe dat marihuana, cocaïne, MDMA en LSD op het dark web worden verkocht. Hij ontkent echter de verspreiding van de methamfetamine-, heroïne- en cocaïnebasis die de autoriteiten ook in zijn huis hebben gevonden.

De Amerikaanse grenscontrole startte een onderzoek naar de transacties van Bania. Dit deden ze oorspronkelijk na het onderscheppen van twee pakketten uit België met MDMA. Onderzoekers konden Bania’s gebruik van dark web-distributienetwerken traceren dankzij zijn transactienotitieboeken. Deze informatie wordt door de rechtbank als ‘nauwkerig’ gezien.

De veroordeling staat op dit moment gepland op 9 december.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN