Ikea

IKEA ontvangt betaling via de Ethereum blockchain

De Ijslandse retailer, Nordic Store, heeft een betaling gedaan aan Ikea middels de Ethereum blockchain. Dit meldde businesswire op 1 oktober.

Het platform van Tradeshift voltooide de transactie door middel van een op ether gebaseerde versie van de IJslandse kroon, gecreëerd door Monerium. Laatst genoemde is wereldwijd de eerste en enige geautoriseerde leverancier dat e-geld op blockchains mag uitgeven.

Deze transactie bewijst en bevestigt dat het door de overheid gereguleerde en programmeerbare e-geld klaar is voor reguliere markten. Een nieuwe categorie van blockchain aangedreven betalingen is nu werkelijkheid geworden.

Gert Sylvest, mede-oprichter van Tradeshift, zei het volgende:

“Programmeerbaar geld gereguleerd door overheden zal de basis worden voor e-commerce betalingen omdat ze zogenaamde ‘smart contracts’ mogelijk maken. Smart contract hebben veel gebruiksmogelijkheden. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om ‘Smart Invoices’ te genereren. Dit zijn facturen die in principe zichzelf afwikkelen.”

Hij voegde hier nog het volgende aan toe:

“We zien smart contracts niet alleen als nuttig voor het verminderen van administratieve hindernissen bij grensoverschrijdende zakelijke transacties (B2B), maar ook voor het bouwen van nieuwe financieringsmodellen die het voor ondernemingen gemakkelijker maken om de toegang tot krediet te verbeteren en de cashflow te verbeteren. Daarom hebben we ‘s werelds eerste slimme factuur gebouwd en deze nu met Monerium licentie gegeven met digitaal contant geld. Dit is een belangrijke stap voorwaarts”.

Het doel van Monerium is om de financiële supply chain te digitaliseren en het programmeerbaar maken. Dit kan kleine bedrijven toegang bieden tot financiering in alle 190 landen waar het Tradeshift-platform operationeel is.

Lees hieronder ook één van onze recente artikelen:

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN