Libra

PayPal wil zich terugtrekken uit Libra

PayPal staat op het punt om zich terug te trekken uit het Libra project van Facebook. Dit meldde de Financial Times op 3 oktober.

Donderdag was een belangrijke vergadering en verschillende partijen waren aanwezig die de nieuwe cryptomunt steunen. Echter was PayPal niet aanwezig.

Er wordt gesuggereerd dat PayPal zich terugtrekt omdat Facebook te weinig doet om het witwassen van geld te voorkomen.

Andere partijen hebben onlangs ook hun bezorgdheid geuit over de aandacht van de regelgevende instanties voor de munt. Het doel van Libra is om de wereldwijde betalingsmarkt op te schudden en om gebruikers bijna gratis, geld naar elkaar te laten sturen.

Dante Disparte, hoofd van beleid en communicatie voor de Libra Association, zei:

“Het doel om een nieuwe generatie betaalnetwerk op te bouwen zoals het Libra-project is geen gemakkelijke weg. We geven toe dat verandering moeilijk is en dat elke organisatie die aan dit doel is begonnen, zijn eigen inschatting moet maken van de risico’s en voordelen.”

We schreven eerder al een artikel als reactie op een stuk van het AD over Libra. Dit artikel kun je hier lezen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN