Bitcoin Nieuws

Bakkt CME Bitcoin Futures top of flop?

Bakkt is afgelopen nacht om 02:00 live gegaan en de impact is tot nu toe te verwaarlozen.

Bron: ICE

Op het moment van schrijven, werd er 28 BTC verhandeld voor een laatst genoteerde handelsprijs van $10,045 / BTC. Dit is echter minder dan vele onder ons verwacht hadden. We zijn op Twitter gegaan om de reacties van specialisten te bekijken.

@kurgermacro (43,3k volgers)

Één handelaar vergeleek de lancering van het platform tot nu toe met patronen die meestal worden gezien met eerdere producten:

“CME Bitcoin-futures verhandelden $460 miljoen in de eerste week. Het huidige volume is ongeveer $700 miljoen. De nep-ETF van Van Eck heeft tijdens de eerste week $0 verhandeld.”

@AriDavidPaul (139k volgers)

Cryptocurrency-belegger Ari Paul reageerde op de bovenstaande tweet en argumenteerde dat fysieke levering de acceptatie waarschijnlijk zal vertragen, althans in eerste instantie. Hij zei:

“Waarschijnlijk een meer geleidelijke opschaling omdat het fysiek geleverd is. Met CME-futures zou iedereen, met de juiste FCM [Futures Commission Merchant], bij de lancering onmiddellijk kunnen handelen […]

Ik denk dat de stijgende vraag (verder dan CME) gaat komen van mensen die fysiek willen kopen of verkopen voor levering, tenminste in eerste instantie. Ontvangen kan direct zijn (gebruik FCM om te converteren), maar ik denk dat het storten van fysiek afgeleverde Bitcoin geleidelijker zal verlopen.”

@MoonOverlord (62,3k volgers)

Veel mensen verwachtte een grote reactie in de Bitcoin koers, echter kwam deze er niet. Hier ging cryptocurrency trader Moon Overlord op in met zijn sarcastische tweet:

“Tot nu toe zijn er in totaal 3 Bitcoin verhandeld op Bakkt ?

Deze volatiliteit en prijsexplosie is ongelooflijk ?”

@CryptoMichNL (42,1k volgers)

Onze eigen CryptoMichaël plaatst een soortgelijke tweet als hierboven.

“Indrukwekkend volume en volatiliteit op de eerste dag van Bakkt.”

Bakkt top of flop?

Ondanks de lange anticipatie op de lancering, moeten de markten nog enige impact registreren. Handelaren zullen ongetwijfeld de tekenen van potentiële impact de komende dagen nauwlettend in de gaten houden.

Het is op dit moment echter nog te vroeg om te zeggen of het platform van Bakkt een succes gaat worden. We zullen het vanuit CryptoBenelux ook nauwlettend in de gaten houden en jullie updaten wanneer we een beter beeld van de impact hebben.

Tot nu toe is het nog niet wat vele ervan verwacht hadden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN