Cryptocurrency nieuws

Crypto pensioenfonds is nu mogelijk via Legacy Trust

Cryptocurrency bewaardienst-provider Legacy Trust lanceert één van de eerste op digitale activa gebaseerde pensioenregeling. Dit volgens een artikel die op woensdag 3 september op CoinDesk geplaatst werd.

De organisatie kondigde vandaag aan dat het de regeling gaat aanbieden aan werknemers van deelnemende bedrijven en zelfstandigen. Het pensioenfonds zal gevuld worden met een combinatie van cryptocurrencies en fiat-valuta’s.

Legacy Trust CEO, Vincent Chok, zei:

“We denken dat dit aantrekkelijk zal zijn voor bedrijven die actief zijn op het gebied van digitale activa en die hun werknemers extra voordelen willen bieden om talent te behouden en prestaties te erkennen. Wat is een betere manier om de loyaliteit van medewerkers te vergroten en tegelijkertijd waardevol personeel deel te laten nemen aan de groei van het bedrijf en de crypto-markt?”

Het plan wordt gefinancierd door vrijwillige bijdragen of direct in mindering gebracht op het salaris van de werknemer. Het pensioen wordt uitbetaald na pensionering van de deelnemer, of aan begunstigden in geval van overlijden.

Legacy Trust zei dat het plan “verschillende fiscale problemen voor houders van digitale activa aanpakt”, hoewel het geen details bood.

In maart schreven wij al een artikel waarin duidelijk werd dat het bedrijf samen ging werken met hardware-portemonnee-maker Ledger om cryptocurrency-bewaring van ‘institutionele kwaliteit’ aan te bieden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN