Follow-up: Bitcoin daling komt niet door PlusToken

Gisteren plaatsten wij een bericht op onze website dat suggereerde dat de Bitcoin (BTC) prijs daling eventueel door de dump van de Chinese scam, PlusToken, zou kunnen komen. Nu heeft het crypto-analysebedrijf TokenAnalyst dit onderzocht en kwam het tot de conclusie dat dit niet de oorzaak is van de daling.

Zoals Bloomberg op 15 augustus rapporteert, zei mede-oprichter van het Londense cryptocurrency-analysebedrijf, Sid Shekhar, dat de Bitcoin-dump van PlusToken niet de oorzaak kan zijn van de recente prijsdaling. Het bedrijf heeft geen bewijs gevonden dat PlusToken significante hoeveelheden Bitcoin naar bekende exchange-adressen heeft verplaatst. Shekhar zei:

“Het lijkt erop dat geen van deze adressen eigendom is van een exchange. Dus dat is verhelderend. We zullen dit in de gaten houden om te zien of ze op een gegeven moment de honderden miljoenen naar beurzen gaan verplaatsen.”

De bevindingen betwisten recente claims van Dovey Wan, die vermoedt dat PlusToken grote hoeveelheden Bitcoin heeft verkocht.

TokenAnalyst analyseerde echter de transacties van PlusToken op de Bitcoin-blockchain en ontdekte dat duizenden Bitcoins werden verzonden naar online mixdiensten om de oorsprong van de munten te verdoezelen.

Veel van het geld van de oplichters werd ongeveer een maand geleden gefilterd in mixdiensten, voegde Shekhar eraan toe.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!