You have not selected any currencies to display

Bitcoin daling komt door Chinese scam

We hebben allemaal de Bitcoin daling gezien, echter zijn er verschillende aanwijzingen dat dit zou komen door een dump van een grote Chinese crypto-scam. Dit volgens een artikel dat op Cointelegraph geplaatst werd.

Op woensdag 14 augustus vestigde Dovey Wan, oprichter van blockchain-gebaseerde investeringsmaatschappij Primitive Ventures, de aandacht op de aanhoudende massale uitverkoop van een frauduleus Chinees investeringsplan, genaamd PlusToken.

PlusToken werd in medio 2018 gecreëerd en beloofde een hoog rendement op beleggingsrendementen met verschillende kortingspercentages. Begin 2019 beweerde het project meer dan 10 miljoen leden te hebben.

Wan heeft de gegevens bijgevoegd van alle wallet-adressen (inclusief Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en EOS waarvan bekend is dat ze zijn geassocieerd met PlusToken. Ze deed tevens dringend beroep op beurzen en OTC aanbieders om deze adressen op de zwarte lijst te zetten.

Wan gaf verder aan dat de Chinese politie twee maanden geleden een kern-teamlid van de organisatie heeft opgespoord en vanuit dat onderzoek kwam naar voren dat beleggers voor maar liefst $3 miljard zijn opgelicht.

Wan gaf verder het volgende aan:

“Een beveiligingsauditkantoor Peckshield heeft begin juli een grafische analyse gemaakt van de geldstroom uit de portemonnee van PlusToken en kwam tot de ontdekking dat er in totaal ~ 1000 naar Bittrex en Huobi is gegaan. Dus eigenlijk is de verkoop rond begin juli begonnen.”

Ondanks de arrestatie kan de cryptocurrency naar verluidt niet worden teruggedraaid, zoals Wan uitlegt:

“Veel van hun BTC-adressen zijn gestart met P2SH die vaak wordt gebruikt voor mutil-sig, waarschijnlijk worden sommige mensen, die de private-keys vasthouden, niet gepakt, vandaar dat de politie de wallets niet kan ontgrendelen. Voor EOS / ETH kan de wallet anders zijn, maar tot nu toe kon de politie deze niet unlocken.”

In een poging om de impact van de uitverkoop te beperken, heeft ze aanbevolen dat Peckshield en blockchain-analysebedrijf Chainalysis de stromen beter analyseren, en merkte op dat PlusToken hun fondsen in kleine batches van 50-100 BTC naar beurzen lijkt te verplaatsen.

Chinese handelaren hebben naar verluidt beweerd dat een onbekend adres de afgelopen dagen onophoudelijk 100 BTC heeft gedumpt op crypto-exchange Binance, waarvan Wan vermoedt dat het met de organisatie is verbonden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!