ING onderzoek: mensen minder positief over cryptocurrencies

Uit een online onderzoek van de Nederlandse bankgigant ING blijkt dat Oostenrijkers het meest sceptisch over Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies in het algemeen zijn. De peiling, waaraan respondenten uit 15 landen aan meegedaan hebben, toont aan dat Bitcoin-positiviteit ook verzwakt in andere landen. Dit volgens een artikel dat op woensdag 14 augustus op Der Standard geplaatst werd.

Bron: ING

De Oostenrijkers zijn dus het meest sceptisch op cryptocurrency, met slechts 13% die digitale valuta in een positief daglicht ziet.

De houding ten opzichte van cryptocurrency verslechterde sinds het onderzoek van vorig jaar. Dit jaar denkt 17% van de Oostenrijkers dat cryptocurrencies de toekomst van digitale betalingen zijn, vergeleken met de 20% van vorig jaar. En nu gelooft slechts 14% dat het een significante vorm van investering is, in tegenstelling tot de 17% van vorig jaar.

Uit het onderzoek bleek ook dat maar 5% van de Oostenrijkers zou overwegen om hun salaris in Bitcoin te ontvangen. Daarnaast verteld de enquête ons dat Oostenrijkers meer weten over cryptocurrencies dan de meeste landen, maar vermijden ze risico’s en volatiliteit zoveel mogelijk.

De andere landen

Van de 13 Europese landen (plus Australië en de Verenigde Staten) die werden ondervraagd, zag de meerderheid een daling van de crypto-positiviteit in vergelijking met vorig jaar. De uitzonderingen waren Turkije, Polen en Roemenië.

In Polen en Roemenië waren 43% en 44% van de respondenten positief over cryptocurrencies en in Turkije was 62% crypto-positief en zou maar liefst 36% graag in Bitcoin worden uitbetaald.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!