Bitcoin Update door CryptoMichaël (10-8)

Nadat vorige week een mooie opwaartse koers betrof (weliswaar zonder significant volume) is het deze week redelijk vlak gebleven, tot vandaag! Eindelijk een duidelijke koersbeweging voor de markt en een schets waar de markt mogelijk heen kan gaan. Verwachtingen zijn wat spektakel de komende weken. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin (BTC) prijs op $11,360 op Coinbase (de neerwaartse koersdaling is net geweest).

Weekchart (W) – Bitcoin

Bron: TradingView

Als we kijken naar het wekelijkse timeframe, dan denk ik dat we een identieke kopie van 2016 aan het maken zijn. Ik verwacht een periode van relatieve kalmte en consolidatie voordat we verder omhoog gaan. Er zijn wat moving averages en CME future gaps (gaten in de grafieken) te vinden onder de huidige Bitcoin prijs en daarnaast ligt de liquiditeit voornamelijk aan de onderkant (lees; long/shorts ratio is 75/25, dit getal is nog niet eerder voorgekomen (ook niet in 2017)) ook gezien het simpele geheel dat het sentiment wel erg positief is, terwijl we een opgaande rally maken zonder significant volume en ons bewegen tegen weerstand. Ook maken we mogelijk een negatieve divergentie op de RSI.

Dagchart (D) – Bitcoin

Bron: TradingView

Duidelijk valt een trend te bespotten hier. De trend is neerwaarts en we hebben tot op heden lagere toppen & lagere bodems neergezet. Ik zal even de steunniveaus beschrijven:

  • $11,200 – Daar steunt de Bitcoin prijs nu op, een support op de lagere timeframes, maar niet een erg sterk niveau.
  • $10,500/$10,800 – Dit hele gebied is een orderblock op het dagelijkse timeframe en kan als belangrijke support gaan fungeren.
  • $9,200 – Dit is praktisch gezien het volgende steunniveau (naast $10,000) waar de koers onder $10,500 heen kan gaan.
  • $8.200/8.500 – CME gap en het volgende orderblock waar support gevonden kan worden.
  • $14.000 – Dit is de belangrijkste weerstand van de top en blijft staan.

De volgende niveaus zijn weerstandsniveaus:

  • $14.000 – Dit is de belangrijkste weerstand van de top en blijft staan.
  • $12.000 – Dit gebied heeft gefungeerd als het grote weerstandsgebied van de afgelopen week en hebben we niet boven kunnen sluiten op het dagelijkse timeframe (zie de chart).
  • $11,600/11,700 – Op lagere timeframes zijn dit nu de weerstanden waar we heen moeten gaan en moeten breken als we positieve continuïteit omhoog willen. Lukt dit niet, dan is de markt geneigd naar beneden te gaan.

4uurschart (4U) – Bitcoin

Bron: TradingView

Op dit moment zijn we naar beneden gebroken uit de symmetrical triangle en steunen we nog op een kleine support, zoals eerder aangegeven. Voor positieve continuïteit is het belangrijk dat we het rode weerstandsgebied rond $11,600-11,700 weer gaan zien als support en dat moeten we gaan breken. Persoonlijk verwacht ik dat het niet lukt en we levels aan de onderkant gaan testen voor support.

Resumerend hebben we dan twee opties. De Bitcoin prijs kan $10,600-10,900 als steun gaan zien en weer terug boven $11,300 breken voor een opwaartse koers en dan kunnen we weer naar de opwaartse weerstanden gaan kijken. Echter, gegeven de zwakke rally met volume van de afgelopen week en de neerwaartse trend lijkt het meer aannemelijk dat er een dalende koers ingezet wordt de komende weken om wat steun te gaan vinden en niveaus te testen. Is dit een slecht teken? Nee, juist een heel gezond en positief teken. De markt kan niet in 1 ruk omhoog blijven gaan, die moet ook rusten en accumuleren voor het weer verder kan.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!