Bitcoin-educator is oplichter te slim af

Een Canadese Bitcoin (BTC) -educator heeft een cryptozwendelaar opgelicht en vervolgens het geld aan een goed doel geschonken.

Zoals de Canadian Broadcasting Corporation op 7 augustus meldde, ontving Ben Perrin een scam-bericht met een beleggingsregeling die zijn Bitcoin-investering vermoedelijk elke 24 uur zou verdubbelen. Perrin is een YouTuber met een educatiekanaal over cryptocurrencies en daarnaast is hij marketingdirecteur bij een Bitcoin exchange. Hij vertelde het volgende aan CBC News:

“Ik ben veel van deze mensen eerder tegengekomen, ze maken belachelijke beweringen. In dit geval garandeerden ze me elke 24 uur een verdubbeling van mijn Bitcoin en zeiden dat als ik ze gewoon wat BTC zou sturen, ik zou kunnen beginnen met verdubbelen.”

Perrin besloot de zwendelaar te slim af te zijn door zich voor te doen als een nieuwkomer bij Bitcoin, niet begrijpend wat er aan de hand was. Hij vervalste een Bitcoin-wallet en zei dat hij al een beter aanbod van iemand anders had ontvangen:

Ik zei dat ik graag $20.000 wil investeren, als ze me eerst $100 zouden sturen. Vervolgens zou ik het dan kunnen teruggeven, gewoon om te verzekeren dat alles legaal was.”

Als gevolg hiervan stuurde de oplichter $50 naar Perrin, die de YouTuber verder heeft overgedragen aan een liefdadigheidsorganisatie die mensen in Venezuela helpt voedsel te kopen met digitale valuta.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!