Litecoin mining-beloningen zijn gehalveerd

Litecoin (LTC), momenteel de vierde grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, heeft zijn block-beloning voor miners gehalveerd.

De Litecoin blockchain bereikte de block-hoogte van 1.680.000 om 12:16, volgens de litecoin-explorer van BTC.com.

Het evenement markeert een belangrijke drempel voor miners, omdat het litecoin-netwerk is ontworpen om de mining-beloningen met 50% te verminderen om de 840.000 blocks (ongeveer om de vier jaar). Dit betekent dat de mining-beloning voor elke block verlaagd is van 25 LTC tot 12,5 LTC.

Gezien de blocktijd op het litecoin-netwerk, elke 2,5 minuten ongeveer één block, worden er ongeveer 246 blocks per 24 uur geproduceerd. Dit betekent dat elke 24 uur er nu zo’n 7.200 nieuwe LTC’s op de markt komen.

Op het moment van schrijven is ongeveer 63 miljoen, van de totale voorraad van 84 miljoen, effectief in omloop. Hierdoor is er nog ongeveer 21 miljoen LTC block mining-beloningen (ter waarde van $2 miljard op het moment van schrijven) beschikbaar om gemined te worden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!