VS wetgevers beseffen dat Bitcoin niet te verbannen is

Critici zoals econoom Nouriel Roubini en JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon roepen al jaren dat het lot van Bitcoin verzegeld zal zijn wanneer regeringen wereldwijd een verbod op cryptovaluta en Bitcoin instellen. Het voornaamste doel van de Cypherpunks, die de basis legden voor cryptocurrencies, was om regulatoren geen controle of invloed te laten krijgen.

Hoorzitting cryptovaluta

Die moeilijkheid om een verbod op Bitcoin in de pratijk om te zetten, lijken de wetgevers in de VS ondertussen begrepen te hebben. Tijdens een hoorzitting van een Senaatscommissie over cryptovaluta en blockchain-technologie, stelde de voorzitter van de commissie dat zo’n verbod niet succesvol zou zijn. Jeremy Allaire, CEO van Circle, legde het haarfijn uit. “Sommige van deze cryptovaluta zijn louter open-source software. Vrij verkrijgbare technologie die overal waar het internet werkt, geïmplementeerd kan worden en die een eigen monetair beleid heeft, ondersteund door vastgelegde algoritmes. Digitaal geld dat zonder hindernissen en met de snelheid van het internet verplaatst kan worden, dat is de uitdaging waar elke overheid tegenover staat.”

Die verklaring loopt in dezelfde lijn als die van Congreslid Patrick McHenry eerder deze maand die in een interview met CNBC stelde dat er geen mogelijkheden zijn om van Bitcoin af te komen. Dat staat in schril contrast met het verbod dat Brad Sherman in mei nog voorstelde door het Congres te laten goedkeuren.

De beste manier om Bitcoin te bestrijden is volgens Saifedean Ammous, auteur van The Bitcoin Standard, dat overheden er mee in concurrentie gaan. Vooruitgang nastreven die er voor zorgt dat de technologie achter Bitcoin overbodig wordt en de use-case verdwijnt. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Abra CEO Bill Barhydt  bracht ook al naar voor dat een Bitcoin verbod juridisch een extreem moeilijke zaak zou worden. Er gaan nochtans meer en meer stemmen op om cryptogerelateerde technologieën te verbieden. Sinds Facebook met zijn Libra project naar buiten is gekomen, zijn de ogen alvast meer en extra gericht op al wat blockchain of crypto in z’n naam heeft.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!