Amerikaanse minister van Financiën: ‘Bitcoin wordt vaker witgewassen dan geld’

Steven Mnuchin, Amerikaanse minister van Financiën, zei dat de autoriteit zal voorkomen dat Bitcoin (BTC) ‘gelijk aan Zwitserse bankrekeningen’ wordt.

Bitcoin onder toezicht

In een persbericht door CNBC geschreven op 18 juli, bekritiseerde Mnuchin Bitcoin en andere cryptocurrencies omdat ze kunnen worden gebruikt voor ongeoorloofde doeleinden zoals het witwassen van geld. Daarnaast zei hij dat de afdeling van plan is om strenge regels op te stellen.

De ambtenaar benadrukte zijn eigen intentie om Bitcoin nauwlettend in de gaten te houden om illegale activiteiten te voorkomen. Hij beweerde dat er miljarden dollars BTC en andere crypto worden gebruikt voor corrupte activiteiten.

Mnuchin: Bitcoin vaker doelwit van witwaspraktijken

Mnuchin zei dat de kwetsbaarheid van Bitcoin voor het witwassen van geld de belangrijkste reden is om het strak te reguleren, CNBC’s gastheer Joe Kernen betwistte zijn punt in een interview op Squawk Box op 18 juli.

Kernen betoogde dat de mogelijkheden van BTC en andere bestaande valuta’s om te worden gebruikt voor corrupte activiteiten geen reden kunnen zijn om ze te verbieden. Hij merkte op dat contant geld de hele tijd wordt witgewassen. Mnuchin heeft zich niet van zijn positie teruggetrokken en antwoordde dat een dergelijke verklaring niet juist is.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!