Ethereum mede-oprichter bezorgd over de centralisatie van Libra

Mihai Alisie, de mede-oprichter van Ethereum, maakt zich ernstige zorgen over het feit dat Facebook probeert toezichthouders te misleiden en een gecentraliseerde cryptocurrency probeert goed te keuren. Dit meldde Bloomberg op 11 juli.

In een interview met Bloomberg benadrukte Alisie dat Facebook goedkeuring van de toezichthouder voor Libra wil krijgen. Facebook beweert daarnaast dat de coin niet door hunzelf of andere grote bedrijven beheerd zal worden.

Alisie voegde hier het volgende aan toe:

“Facebook is van plan de toezichthouders te misleiden, die de afgelopen jaren hebben geleerd dat blockchain niet iets is wat gemakkelijk kan worden gereguleerd. Het moet als een entiteit behandeld worden die een gecentraliseerde valuta probeert te creëren.”

Eén van de belangrijkste punten waar Alisie zich zorgen over maakt is censuur. Het gaat dan voornamelijk over transactiecensuur die bepaald wordt door machtige ondernemingen.

Alisie deelde in het interview ook zijn bezorgdheid. Wanneer een Libra gebruiker niet meer gebruik maakt van het netwerk van de gekoppelde bedrijven, zoals Visa, PayPal en Mastercard, kunnen de transacties geblokkeerd worden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!