Bitcoin handel verboden in Iran

Het investeren in Bitcoin onder Iraniërs is steeds populairder geworden als gevolg van een ernstige inflatie van de lokale fiat-valuta. Alleen is het sinds kort door de overheid verboden om te handelen in Bitcoin. Dit meldt Cointelegraph op dinsdag 9 juli. Nassim Hakimi, plaatsvervangend gouverneur voor nieuwe technologieën bij de Centrale Bank van Iran (CBI), zegt dat het handelen in Bitcoin niet meer legaal is. Hij verwijst naar een nieuw verbod van de lokale anti witwas toezichthouder, die zich inzet tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme proberen tegen te gaan. In een interview met Tasnim News waarschuwt Hakimi het publiek voor de gevaren die de handel in cryptocurrency met zich zou meebrengen. Tevens geeft hij de wettelijke gevolgen en de financiële risico’s aan. Er wordt wel een duidelijk ​​onderscheid gemaakt tussen de productie van cryptocurrencies en het handelen in cryptocurrencies. Eind juni kondigden de Iraanse autoriteiten aan dat ze het stroomnetwerk, voor het minen van cryptocurrency, gaan afsluiten, tot er nieuwe energieprijzen worden vastgesteld. De lokale energieleverancier zal elke abnormale piek in het elektriciteitsverbruik rapporteren. Op deze manier zijn er in het land juni al ongeveer 1000 Bitcoin miners in beslag genomen van twee inmiddels gesloten ‘mining farms’, aldus de BBC. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!