Samsung, LG en SK starten met blockchain projecten

De Zuid-Koreaanse tech giganten Samsung, LG en SK gaan deze zomer beginnen met het aanbieden van, op blockchain gebaseerde, producten.

De bedrijven gaan met elkaar de strijd aan om uit te maken wie de leider wordt van deze toekomstige concurrerende markt. Volgens Fn News gaan de bedrijven deze maand starten met de ‘blockchain oorlog’ en zullen zij rondom augustus hun eerste commerciële activiteiten lanceren.

SK neemt een vroege koppositie

Gisteren plaatsten wij al een bericht waarin telecomgigant SK instemde om te investeren in het ConsenSys-fonds van Joe Lubin.

Tevens zal SK waarschijnlijk als eerst toeslaan. De organisatie heeft namelijk vorig jaar met succes zijn Chain Z-betalingsdienst uitgetest en zal de service in juli openen voor het grote publiek.

SK zegt dat het platform gebruikers en verkopers toestaat om ‘digitale tokens’ uit te geven en te beheren op het Chain Z-platform, waardoor leveranciers geldbeloningen, cadeaubonnen, vouchers en punten kunnen uitgeven aan klanten.

Het bedrijf zei het volgende:

“In juli beginnen we met het aanbieden van diensten met behulp van ons blockchain-platform. We zullen verantwoordelijk zijn voor de levering en het onderhoud van het platform, terwijl externe partijen de commerciële diensten zullen aanbieden.”

Samsung SDS en LG maken zich klaar voor een inhaalrace

Samsung SDS is ondertussen druk bezig met het voorbereiden van een verzekeringsclaimservice, waarmee gebruikers claims kunnen indienen bij verzekeringsmaatschappijen. Met deze oplossing kunnen providers ook claims sneller, en in real-time, verifiëren door middel van documentatie en ander bewijsmateriaal dat wordt gedeeld op het Samsung SDS blockchain-platform. Het bedrijf zegt dat de dienst zowel verzekeraars als eindgebruikers toestaat om claims te maken en te verwerken op hun smartphone.

Samsung’s felste rivaal op het gebied van elektronica, LG, heeft ook een augustus-debuut gepland staan voor het langverwachte blockchain-betalingsplatform van LG CNS, ontwikkeld in samenwerking met de commerciële bank KB.

In augustus zijn LG CNS en KB van plan om hun Community Money Platform-product te onthullen. Dit is een service waarmee verkopers en klanten blockchain-aangedreven realtime overboeking-, verrekenings- en opnametransacties kunnen uitvoeren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!