Grootste aandelenbeurs van Duitsland list eerste blockchain organisatie

De digitale effectenbeurs van Deutsche Börse, Xetra, heeft de eerste blockchain organisatie op hun exchange gelist. Dit nieuws werd gemeld door de financiële nieuwssite DGAP op maandag 1 juli.

Advanced Blockchain AG

Het bedrijf in kwestie is de Duitse Blockchain-as-a-Service (BaaS) provider, Advanced Blockchain AG. De organisatie werd eerder dit jaar al gelist op Frankfurt Stock Exchange, echter wordt het bedrijf nu dus ook gelist op de digitale beurs van de grootste aandelenbeurs van Duitsland.

Naast het nieuws omtrent de listing heeft Advanced Blockchain AG ook een intentieverklaring ondertekend met een, tot nu toe onbekende, Duitse telecomaanbieder om gezamenlijk een op blockchain gebaseerd protocol voor facturering in internet of things (IoT) netwerken te ontwikkelen.

Hoewel de details nog moeten worden afgerond en bindend worden gemaakt, meldt DGAP dat hun toekomstige samenwerking waarschijnlijk omtrent het peaq-project en het eigen protocol DAGchain zal draaien.

Duitse Börse & Xetra

Xetra is een volledig elektronisch handelssysteem en werd in 1997 opgericht voor gebruik op de effectenbeurs van Frankfurt, maar is sindsdien uitgebreid tot meer dan 200 handelsdeelnemers uit 16 Europese landen, evenals uit Hongkong en de Verenigde Arabische Emiraten.

Volgens recente gegevens was Xetra, in mei 2019, goed voor een omzet van €131,4 miljard van de totale cashmarkten van Deutsche Börse (€146,0 miljard), met een gemiddeld dagelijks handelsvolume van €6 miljard.

Vorige week plaatsten wij nog een bericht dat aangaf dat de Duitse politieke partijen CDU en CSU blockchain technologie willen integreren in openbare diensten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!