G20 geeft nogmaals aan dat cryptocurrencies geen bedreiging vormen

De G20 leiders bevestigden hun eerdere houding tegenover cryptocurrencies in een verklaring die volgde op de G20 Summit in Osaka op zaterdag 29 juni. Dit volgens een post die op Cointelegraph geplaatst werd op maandag 1 juli.

In de verklaring stellen de G20-leiders dat cryptocurrencies momenteel geen bedreiging vormen voor de monetaire stabiliteit en dat technologische innovatie aanzienlijke voordelen voor de economie kan opleveren.

De deelnemers verwelkomen ook de werkzaamheden door de Financial Stability Board en andere standaardinstituten uitvoeren omtrent cryptocurrencies, en moedigen multilaterale reacties aan wanneer hier om gevraagd wordt.

Tevens bevestigen zij opnieuw hun vastberadenheid om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen vanuit de FATF en zij beloven hun cybersecurity te verbeteren.

Vorige maand plaatsten wij al een bericht waarin de G20 en de presidenten van centrale banken, de Financial Stability Board (FSB) en wereldwijde normalisatieorganisaties vroeg om de risico’s rond crypto-activa goed te monitoren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!