Huobi crypto exchange breidt uit naar Turkije

De exchange Huobi breidt zich uit naar Turkije en is van plan om eind 2019 een crypto-to-fiat oplossing voor Turkse gebruikers te lanceren. Dit volgens een publicatie van PR Newswire die op woensdag 26 juni geplaatst werd. Volgens het artikel zal Huobi de komende 12 maanden “op een agressieve manier” de Turkse markt gaan overnemen. De CEO van Huobi, Livio Weng, zei het volgende:
“Turkije is een zeer belangrijke en veelbelovende potentiële markt voor ons en we zijn van plan een agressieve aanpak te volgen om het Huobi-ecosysteem daar te introduceren.”
Volgens het persbericht omvatten de nieuwe uitbreidingsplannen van Huobi meer dan alleen een fiat optie voor de Turkse lira (TRY). Er wordt ook gesproken over lokale producten, klantenservice en het opstarten van een kantoor in het land. Het betreden van Huobi tot de Turkse markt zal worden overzien door de officiële tak van Huobi Group, Huobi MENA, dat gevestigd is in Dubai. Huobi MENA-medeoprichter, Mohit Davar, zei dat het platform al een Turkse taaloptie heeft toegevoegd aan de website van Huobi Global. Tevens zijn zij op korte termijn ook van plan om Turkse klantenondersteuning en een mobiele app te lanceren. Deze zet van Huobi werd aangedreven door de stijgende populariteit van cryptocurrency in Turkije. Huobi verklaarde dat 20% van de Turkse inwoners op dit moment een vorm van crypto bezit (verwijzend naar de wereldwijde consumentenenquête van Statista van 2019). In deze enquête staat dat Turkije, per hoofd van de bevolking, het grootste aantal cryptocurrencies bezit van alle onderzochte landen. De reden hiervan is waarschijnlijk omdat de lokale fiat valuta, de Turkse Lira, steeds minder waard is geworden. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!