Turkije: het land waar crypto exchanges de bearmarkt verslaan

De Turkse lira is afgelopen week in zes maanden tijd tot het diepste punt gezakt ten op zichte van de dollar. Hierdoor komt Bitcoin (BTC) in Istanbul meer in de schijnwerpers te staan. Dit meldde coindesk op 1 mei. Andy Cheung, operationeel manager bij de wereldwijde crypto exchange OKEx, zei het volgende:
“Sinds het op 26 maart zijn services uitbreidde naar Turkije hebben meer dan 30.000 Turkse gebruikers zich aangemeld voor ons platform. Het land heeft een van de meest robuuste en veelbelovende crypto communities wereldwijd. De groei van Turkije als toonaangevende Bitcoin markt wordt ook ondersteund door andere informatie.”
CoinMarketCap gegevens tonen aan dat de lira voor 6 procent goed is voor de crypto fiat liquiditeit in 2019. In 2018 was als het vijfde meest populaire fiat naar crypto paar wereldwijd. Volgens BtcTurk CEO Ozgur Guneri is de inflatie langzaam de Turkse vraag naar Bitcoin aan het verhogen. Guneri, voegde hieraan toe:
“We hebben nog nooit een afnemend aantal gebruikers gezien, alleen het tempo van de groei kan een beetje dalen. Zelfs op de slechtste dag registreren we nieuwe gebruikers.”
Al deze nieuwe aanmeldingen in Turkije zeggen genoeg over de relatief hoge interesse in cryptocurrencies. Uit een enquête die de media afdeling van ING Bank in april 2018 heeft gehouden, bleek dat Turkije al het hoogste percentage aan Bitcoin holders in Europa had. Wereldwijd had Turkije het hoogste percentage ondervraagden dat verwachtte langdurig cryptocurrency te blijven vasthouden, 45 procent, vergeleken met 21 procent van de crypto gebruikers in de Verenigde Staten. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!