Omdat de prijs van Bitcoin (BTC) steeds nieuwe jaarlijkse records blijft behalen, is de vraag nu bij iedereen of het dit keer anders gaat zijn. Laten we eens nader bekijken waarom deze rally niets weg heeft van de ‘bubbel’ uit 2017.
Zoals veel experts opmerkten, zal BTC boven de belangrijkste psychologische waarde van $10.000 waarschijnlijk FOMO creëren (angst om iets te missen), volgens Fundstrat’s Tom Lee. Hij voegt eraan toe dat Bitcoin nu zijn hoogste punten ooit kan gaan bereiken.
Andere marktanalisten, zoals Tone Vays, zijn het echter niet eens. Hij vertelde Cointelegraph:
“Ik denk eigenlijk helemaal niet dat het belangrijk is. De psychologische waarde van $10.000 deed niets om de prijs in 2017 te vertragen. En het lijkt erop dat het niets doet om de prijzen hier in 2019 te vertragen.”
Bitcoin brak eind 2017 door in de mainstream. Op dat moment werd de historische stijging van bijna $20.000 grotendeels veroorzaakt door particuliere beleggers. Dit keer staat het publiek echter nog steeds grotendeels aan de zijlijn, volgens Google Trends.
Het aantal Google-zoekopdrachten voor ‘Bitcoin’ is in feite slechts ongeveer 10% van wat ze in 2017 waren. Met andere woorden, retailbelegger FOMO is nog niet eens begonnen, wat erop kan wijzen dat de BTC-prijs veel hoger zou kunnen zijn dan de vorige keer.
Netwerkfundamentals beter dan ooit
De hashrate bereikte een nieuw record ooit, meer dan 65.000.000 TH/s. Ondertussen zijn ook andere fundamentals gegroeid. Dagelijks transactievolume, blokgrootte en andere statistieken bevestigen ook dat meer mensen dan ooit Bitcoin gebruiken.
Bitcoin halving nog maar 11 maanden
Het is bijna zover, want in mei 2020 zal de volgende BTC halving plaatsvinden. Een populaire Bitcoin marktanalist, bekend als PlanB, suggereert dat beleggers mogelijk niet meer tot kort voor tijd van de halving wachten. Hij voegde toe:
“Als je gelooft dat BTC $50.000 is in mei 2020, waarom zou je dan wachten?”
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.
Bron: Cointelegraph