IOTA gaat samen werken met Primority om allergie informatie transparanter te maken

Non-profit blockchainorganisatie IOTA Foundation gaat samen werken met het digitale voedselveiligheidsbureau Primority voor het traceren van voedselallergieën via blockchain. Dit volgens een tweet die op donderdag 20 juni geplaatst werd door IOTA.

De nieuwe samenwerking is gericht op het verminderen van de risico’s verbonden aan potentieel dodelijke voedselallergieën. Er zijn zo’n 220 miljoen mensen met een voedselallergie in de wereld.

De samenwerking omvat de ontwikkeling van een prototype van een applicatie, waarmee consumenten voedselproducten op ingrediënten kunnen controleren, vooral degenen die normaal gesproken onder de radar aanwezig zijn, waaronder gevallen waarin producten productielijnen delen met andere producten.

De applicatie zal specifiek gebaseerd zijn op het protocol van IOTA, Tangle, en geïntegreerd worden met het 3iVerify-platform van Primority, waardoor de door de fabrikanten verzamelde informatie automatisch wordt gedeeld op de blockchain van IOTA.

Vorige maand publiceerden wij nog een artikel waarin stond dat IOTA en Evrythng een partnership hadden aangekondigd om hun gedistribueerde grootboek- en IoT-technologieën te combineren en toe te passen, om meer transparantie te bieden in toeleveringsketens voor consumptiegoederen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!