IOTA en Evrythng gaan samenwerken aan systeem voor toeleveringsketens

IOTA en het internet of things (IoT) -bedrijf, Evrythng, hebben een partnership aangekondigd om hun gedistribueerde grootboek- en IoT-technologieën te combineren en toe te passen om meer transparantie te bieden in de toeleveringsketens voor consumptiegoederen. Het nieuws werd onthuld in een persbericht op woensdag 17 april.

Beide partners benadrukken het gebrek aan transparantie en vertrouwen in het huidige toeleveringssysteem voor consumptiegoederen, gezien de afhankelijkheid van gecentraliseerde tussenpersonen die mogelijk gegevens over de herkomst en samenstelling van producten kunnen weglaten of manipuleren.

Volgens het persbericht gaat Evrythng zich richten op de implementatie van IoT- en DLT-technologie om unieke, interactieve en traceerbare identiteiten voor consumentenproducten te creëren, met als doel om transparantie te vergroten voor zowel de belanghebbenden in de toeleveringsketen als consumenten.

De partnership zal er naar verluidt voor zorgen dat Evrythng’s Blockchain-integratiehub wordt uitgebreid met de integratie van Iota’s gedistribueerde grootboekprotocol, genaamd Tangle.

Tangle onderscheidt zicht van blockchain doordat het geen ‘blocks’ of mining gebruikt, maar het is gebouwd op een gerichte acyclische grafiek (DAG). Dit is een topologisch geordend systeem waarin verschillende soorten transacties tegelijkertijd, op verschillende ketens in het netwerk, worden uitgevoerd.

Dominique Guinard, mede-oprichter en CTO van Evrythng, zei dat IOTA’s protocol de interoperabiliteit tussen producten en apparaten op grote schaal zal versimpelen.

In februari kondigde de IOTA Foundation ook al de samenwerking aan met start-up incubator Nova. Deze partnership concentreert zich op het financieren van nieuwe start-ups met IOTA’ss platform via het ‘IOTA Cofoundery’ programma op Nova’s website.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.