Banken in Italië gaan gebruik maken van blockchain technologie

De Italiaanse Vereniging van Banken (ABI) zal vanaf maart 2020 blockchain technologie gaan gebruiken voor het uitvoeren van afhandelingen. Dit meldde Finextra op dinsdag 18 juni. De blockchain zal gedistribueerde grootboektechnologie integreren om afhandelingen tussen verschillende banken te versnellen. Deze wijziging maakt deel uit van het Spunta-project en het programma wordt beheerd door ABI Lab. Afgelopen oktober was de succesvolle afronding van de eerste proefronde. Deze werd geleid door Intesa Sanpaolo en hier deden 13 andere banken aan mee. In de proof-of-concept- en testfase van 10 maanden kreeg elke bank een node toegewezen en uploadden de banken actuele bankgegevens. In deze periode zijn ongeveer 1.200.000 transacties verwerkt. In februari was de laatste testronde begonnen en hier werkten 18 banken aan mee. Deze banken vertegenwoordigen 78% van de Italiaanse banksector, op basis van aantal werknemers. De proef bevestigt het voordeel van het gebruik van blockchain technologie en smart contracts, om te helpen bij bankoperaties om fouten te voorkomen. In februari van dit jaar keurde het Italiaanse Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel goed, waardoor het gebruik van DLT en blockchain mogelijk zal worden. Hierin staan ook de technische criteria waaraan smart contracts zullen moeten voldoen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!