Alibaba en WeChat zijn niet van plan om Facebook’s voorbeeld te volgen

De internetreuzen van China lijken Facebook niet snel te gaan volgen in de cryptocurrency-ruimte, hoewel je er zeker van kunt zijn dat ze opletten. Dit volgens een artikel dat op woensdag 19 juni op CoinDesk geplaatst werd.

Tencent (moederbedrijf van WeChat)

Volgens het artikel zei de CEO van Tencent, Pony Ma, het moederbedrijf van WeChat, dat hij denkt dat regulering de beslissende factor zal zijn voor het succes van Facebook’s Libra-initiatief.

In een privéchat op WeChat, zei Ma het volgende:

“De technologie is al volwassen genoeg, dus het is niet moeilijk te implementeren. Nu hangt het er alleen maar vanaf of het wettelijke goedkeuring kan krijgen.”

De opmerking werd vastgelegd via een printscreen en vervolgens gedeeld. Tencent heeft aan CoinDesk bevestigd dat het bericht inderdaad door Ma verstuurd is.

CoinDesk verwijst verder naar een eerdere opmerking die Ma gedaan heeft (maart 2018):

“De grootsheid van blockchaintechnologie hangt af van hoe het gebruikt wordt. Het opzetten van een ICO of digitale valuta brengt nog steeds teveel risico’s met zich mee. Tencent zal geen cryptocurrency uitgeven en wil er momenteel niet betrokken bij zijn.”

Alibaba

Het artikel gaat verder met aangeven dat de CEO van Alibaba nog steeds achter zijn verklaring staat die hij vorig jaar gedaan heeft. Hij gaf toen aan dat het bedrijf geen interesse had om een digitale valuta uit te brengen, terwijl het zich richt op de onderliggende blockchain technologie.

Dit terwijl Ant Financial, dat AliPay exploiteert, zich uitbreidt naar overzeese markten, in plaats van een cryptocurrency uit te geven, neemt het een conventionele strategie aan om samen met regionale betalingsproviders één voor één diensten aan lokale gebruikers aan te bieden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!