Poolse bank verifieert documenten met Ethereum blockchain

Alior Bank, een bank gevestigd in Warschau, heeft onlangs bekendgemaakt dat het een functie gaat bieden, waarmee klanten de authenticatie en integriteit van officiële documenten die ze ontvangen kunnen controleren. Dit kunnen ze doen door middel van de openbare Ethereum blockchain. Dit meldde Forbes op 17 juni.

Terwijl financiële instellingen vroeger meer openstonden voor het werken met private blockchains waar ze meer controle over hebben, is dit gebruik van een openbare blockchain een van de allereerste.

“We willen innovatieve oplossingen bieden en hopen dat andere banken ons ook volgen. We verwelkomen het als iemand onze oplossing kopieert”, zegt Tomasz Sienicki, de leider van de blockchain-strategie. “Op deze manier laten we zien dat het mogelijk is om openbare blockchain te gebruiken, zelfs als sommige mensen denken dat het onmogelijk is.”

Alior heeft deze blockchain-oplossing ontwikkeld als antwoord op veranderende regelgeving in Polen. Het Office of Competition and Consumer Protection in 2017 heeft bepaald dat webpagina’s geen “duurzaam medium” vormen dat nodig is voor het verstrekken van klantendocumenten, met als probleem dat webpagina’s te gemakkelijk worden gewijzigd, waardoor ze niet geschikt duurzaam zijn.

“We willen dat mensen verifiëren dat we alles goed hebben gedaan en dat we niets te verbergen hebben. Zodra we zeggen dat de documenten feitelijk geverifieerd en authentiek zijn, kan iedereen het controleren en bevestigen. Dat is niet mogelijk met een private blockchain.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!