Bitcoin prijs analyse 18 juni, 2019 (week 25)

Bitcoin (BTC) hanteert op het moment van schrijven een prijs van $9170 (Bitstamp)

Dagoverzicht

Op het dag overzicht is te zien dat Bitcoin zijn dag bullish heeft gesloten met een nieuwe jaarlijkse high. Ook ziet Bitcoin er op dit moment bullish uit omdat Bitcoin zich weer bevindt boven de EMA-21.
Ook op de MacD heeft Bitcoin een bullish cross gemaakt op 15 juni. Dit kan het gevolg geweest zijn van de $1000 beweging die zich afgelopen weekend heeft plaatsgevonden

4-uur overzicht

We kunnen op het 4 uur overzicht waarnemen dat Bitcoin naar beneden uit de ascending triangle is gevallen. Ook op de MacD maakt Bitcoin een bearish cross op het het 4 uur tijdframe. Dit zou voor een kleine correctie kunnen zorgen, om de trendlijn van afgelopen week opnieuw op te zoeken.
Ook bij de trendlijn bevindt zich de EMA-21 (4H) wat ook gezien kan worden als een sterke support area. De trendlijn ligt tussen het prijsniveau van $8950 tot en met $9050, afhankelijk op welk moment van de dag bitcoin bij deze trendlijn arriveert.

Zijn wij de wave 5 begonnen?

Het ziet er naar uit dat Bitcoin zijn wave 5 is begonnen. Dit is de meest risicovolle wave voor traders. De wave 5 wordt vaak gezien als een FOMO wave en kan daarom gekoppeld worden aan allerlei verschillende targets.

De wave 5 target kan gelijk zijn in procenten wat er bij wave 1 is behaald. Dat zou betekenen dat de eind target voor Bitcoin ligt rond het prijsniveau van $9874 – $10.060 (Afhankelijk welke exchange er wordt gebruikt voor de analyse). Echter hebben wij natuurlijk BAKKT launch op 22 juli, wat nog wel voor enige verdere stijging kan gaan zorgen. Benieuwd wat wij voor targets wij kunnen hanteren voor Bitcoin voor de uitgebreide (Extended) wave 5? Bekijk hieronder de video waarin de mogelijke targets worden besproken.

Support levels

– $ 9100 (short term)

– $ 8820 (short term)

– $ 8550 (short term)

– $ 8200 (short term)

– $ 7920 (short term)

– $ 7450 (mid term)

– $ 6800 (mid term)

Resistance levels

– $ 9500 (short term)

– $ 9800 (short term )

– $ 10.000 (short term)

– $ 11.400 (mid term)

Conclusie:

Op dit moment denk ik dat wij een kleine retracement kunnen krijgen, om de trendlijn opnieuw te testen. Vanaf daar kunnen wij de weg verder omhoog vervolgen om vervolgens de target van $9874 – $10.600 op te zoeken.

Bearish scenario:
We verliezen bullish momentum bij de trendlijn en kunnen wellicht verder zakken naar de $8500-$8800 range.

Dit artikel is geschreven door onze partners van Het Crypto Huis. Wil je meer informatie over wie zij zijn en wat zij doen? Klik dan hier om hun website te bezoeken of klik op de afbeelding hieronder! Je kan ze ook joinen op Telegram.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!