Crypterium introduceert wereldwijde crypto-betaalkaart

Crypterium, een start-up gevestigd in Estland, lanceerde de Crypterium Card. Dit is de eerste cryptokaart die wereldwijd verkrijgbaar is. Dit meldde Coindesk op 15 juni.

Voorafgaand aan deze lancering waren cryptokaarten, zoals de Coinbase-kaart, alleen beschikbaar in specifieke landen of per regio, aldus de onderneming. Coinbase heeft recent bekendgemaakt dat het services zou uitrollen naar zes andere Europese landen nadat het alleen verkrijgbaar was voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk.

Crypterium gelooft dat cryptokaarten de ‘gemakkelijkste en snelste manier voor investeerders zijn om toegang te krijgen tot hun cryptocurrencies‘. Alleen vondt het bedrijf dat de beschikbaarheid te beperkt was om het een legitieme optie te maken voor crypto-betalingen op het wereldtoneel.

Matias Lapuschin zei in een e-mail aan Coindesk het volgende:

“Met ‘globaal’ bedoelen we dat ongeacht waar mensen zich bevinden, ze het in slechts drie werkdagen kunnen bestellen en binnenkrijgen. Dit punt wordt herhaald op de bedrijfswebsite, dat ongeacht waar je bent een Crypterium-kaart naar je deur verzonden kan worden.

De onderneming heeft de betaaldiensten al getest via 5.000 klanten uit Estland, om te bevestigen dat het werkt als een betalingsoptie.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!