Google BigQuery gaat gebruik maken van Chainlink

Volgens een post die geplaatst werd op Twitter en volgens een officieel bericht van Google, gaat Google gebruik maken van Chainlink om smart contracts te implementeren in Google BigQuery.

BigQuery is het serverloze, uiterst schaalbare datawarenhuis van Google voor bedrijven, dat is ontworpen voor de productiviteit van gegevensanalisten. Omdat bedrijven geen infrastructuur hoeven te beheren, kunnen zij zich concentreren op het analyseren van gegevens om relevante insights te ontdekken met vertrouwde SQL, zonder dat zij hiervoor een databasebeheerder nodig hebben.

In de post van Google worden drie verschillende use-cases aangegeven waar ze Chainlink voor zouden kunnen gaan gebruiken.

  1. Speculatie marktplaats: Dit houdt in het kort in dat smart contracts het mogelijk maken om verschillende weddenschappen, en de uitbetalingen hiervan, te automatiseren.
  2. Risico’s afdekken: Door alles te automatiseren via smart contracts, lopen houders van een bepaald financieel instrument minder risico, omdat er eerlijke en transparante data verkregen wordt.
  3. Betrokkenheid/onthullingen via Ethereum door ‘submarine-verzendingen’: Door gebruik te maken van submarine verzendingen, kunnen contractgebruikers de privacy van hun transacties vergroten, zodat ze kwaadwillenden, kunnen vermijden.

Lees de volledige post van Google hier om meer informatie te verkrijgen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!