Meer dan 100 medewerkers werken aan het crypto-project van Facebook

Het rapport van CNBC van donderdag 6 juni brengt meer details aan het licht over het crypto-project van Facebook.

Via LinkedIn zijn de gegevens van ongeveer 100 werknemers te vinden die aan het crypto-project werken. Facebook is echter nog niet klaar met het aannemen van werknemers. Er staan nog meer dan 40 vacatures open, zoals vermeld staat op de website.

Het doel van het nieuwe crypto-project van Facebook is om een openbare dienst te bieden waarin toegankelijkheid centraal staat:

“Ons uiteindelijke doel is om miljarden mensen toegang te bieden tot diensten waar ze op dit moment geen toegang toe hebben. Denk aan de gezondheidszorg, eerlijke financiële diensten of nieuwe manieren om informatie te bewaren of te delen.”

Facebook kan tevens het bestuur van het project aan derden overdragen om een zekere mate van decentralisatie te bieden. Zoals vandaag gepubliceerd werd op onze website zal Facebook het crypto-project ergens in de loop van juni aankondigen en hun whitepaper publiceren. Vanaf dat moment kunnen werknemers een deel van hun salaris in de cryptocurrency van Facebook uitbetaald krijgen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!