Whitepaper van Facebook’s stablecoin zal op 18 juni worden gepubliceerd

Meerdere bronnen geven aan dat zij verwachten dat Facebook de whitepaper van hun stablecoin op 18 juni zal gaan publiceren. Dit volgens een publicatie van TechCrunch die op donderdag 6 juni geplaatst werd.

Eerder hebben wij al een bericht geplaatst waarin naar voren kwam dat de lancering in 2020 zou moeten gaan gebeuren. Dit nieuws zorgt er voor dat die deadline steeds waarschijnlijker wordt.

“De whitepaper staat momenteel gepland om op 18 juni gepubliceerd te worden, waarin de basisprincipes van de cryptocurrency worden toegelicht, stelt TechCrunch.

Laura McCracken, het hoofd van financiële diensten en betalingssamenwerkingen voor Noord-Europa bij Facebook, vertelde het Duitse tijdschrift WirtschaftsWoche dat de whitepaper 18 juni gepubliceerd zal gaan worden en dat de cryptocurrency inderdaad gekoppeld zou zijn aan meerdere fiat-valuta’s.

Ze zei:

“De waarde van Facebook Coin wordt gewaarborgd door een verzameling van verschillende fiat-valuta’s.”

Facebook heeft in de hele industrie voor beroering gezorgd, door aan te geven dat zij de betalingssector gaan betreden. Niet alleen het sociale mediaplatform, maar ook zusterbedrijven zoals WhatsApp en Instagram zouden hier gebruik van gaan maken.

Het is tevens ook bekend geworden dat de cryptocurrency waarschijnlijk Libra gaat heten en niet GlobalCoin, zoals de BBC beweerde. Facebook heeft namelijk een bedrijf, genaamd Libra Networks, in Zwitserland geregistreerd dat zich zal concentreren op het aanbieden van financiële diensten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!