CFTC voorzitter zegt dat blockchain had kunnen helpen tijdens de financiële crisis van 2008

Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voorzitter J. Christopher Giancarlo zegt dat blockchain technologie ervoor gezorgd zou kunnen hebben dat er een “veel snellere, beter geïnformeerde en meer gekalibreerde gereguleerde” interventie plaats had kunnen vinden op de financiële crisis van 2008.

Giancarlo maakte zijn opmerkingen tijdens een toespraak, getiteld “The New Futurism: 21st Century Financial Markets, Technology and Regulation”, die op maandag 3 juni bij de Commissione Nazionale per le Societa e la Borsa (CONSOB) in Rome werd gehouden.

Giancarlo wijdde het eerste deel van zijn toespraak aan reflecties over blockchain en de financiële crisis van 2008, zowel met betrekking tot de ontwikkeling van de crisis als de nasleep ervan. Hij gaf aan hoe hij de crisis meemaakte als senior bestuurslid bij de GFI Group op Wall Street.

GFI Group Inc. biedt via haar dochterondernemingen makelaarsdiensten, handelsuitvoering, marktgegevens, handelsplatforms en andere softwareproducten.

In zijn toespraak gaf hij aan dat als toezichthouders toegang hadden tot, door blockchain aangedreven, real-time handels grootboeken van grote Wall Street-banken, ze de complexe en omslachtige taak van het “samenvoegen van stukjes data om complexe en individuele handelsportefeuilles te recreëren” bespaard zou blijven. Hij ging verder met:

“Wat een verschil zou het tien jaar geleden hebben gemaakt als blockchain-technologie op een publieke gedistribueerd grootboek toegankelijk was voor toezichthouders en de informatieve basis was geweest van de derivatenposities van Wall Street. Het zou zeker een veel snellere, beter geïnformeerde en meer gekalibreerde regulerende interventie mogelijk gemaakt hebben, in plaats van de ongeorganiseerde reactie die helaas volgde.”

Gisteren plaatsten wij ook al een bericht over het feit dat Facebook in gesprek is met de CFTC over het lanceren van hun eigen stablecoin. Giancarlo gaf toen ook al aan dat de CFTC erg geïnteresseerd is om zich er in te verdiepen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!