Onderzoek: de cryptomunt van Facebook gaat tegen demografische problemen aanlopen

Facebook’s cryptocurrency GlobalCoin zal, volgens een onderzoek van cryptocurrency-analysebureau Diar, demografische problemen gaan ervaren.

De cryptocurrency van Facebook zal banknetwerken gaan omzeilen om financiële barrières te verwijderen en consumentenkosten te verlagen. Er wordt verwacht dat de munt in 2020 gelanceerd gaat worden.

In het recente rapport suggereert Diar dat de munt zal worden geconfronteerd met demografische uitdagingen, omdat het gebruikersbestand van Facebook aan het vergrijzen is.

Bron:; https://diar.co/volume-3-issue-16/

Er is volgens hen niet genoeg bekendheid over digitale valuta’s onder de oudere gebruikers van het platform. Daarnaast heeft het kleine aantal jonge mensen, met kennis van cryptocurrencies, vaak te weinig financiële middelen om te investeren in dergelijke activa.

Globalcoin zal samenwerkingen aangaan met traditionele financiële instellingen om acceptatie door consumenten en handelaren aan te moedigen. Waarschijnlijk zal Facebook zich gaan richten op landen waar een betrouwbare financiële infrastructuur ontbreekt, aldus Diar.

Facebook zou naar verluidt in gesprek zijn geweest met Western Union als een onderdeel van het onderzoek naar het bieden van betaalbare toegang tot betaaldiensten voor niet-banken. Daarnaast zou Facebook ook financiële steun gezocht hebben bij Visa en Mastercard voor een bedrag van $1 miljard. Tevens wordt er gezegd dat er een ontmoeting is geweest met de investeerder Tim Draper.

Vorige week plaatsten wij nog een bericht waarin wij aangaven dat Facebook van plan is om in 2020 GlobalCoin uit te rollen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!