Facebook wilt eigen cryptocurrency lanceren in 2020

Social media gigant Facebook is van plan in 2020 zijn eigen cryptocurrency ‘GlobalCoin’ uit te rollen. Dit meldde een BBC nieuwsbericht op 24 mei.

BBC verklaarde vrijdag dat Facebook van plan is om het op cryptocurrency gebaseerde betalingssysteem in “een groot aantal landen” tegen het eerste kwartaal van 2020 te lanceren. Daarnaast staan de eerste tests voor de komende digitale valuta gepland voor eind 2019.

Volgens de BBC ontmoette Facebook oprichter Mark Zuckerberg vorige maand de gouverneur van Bank of England, Mark Carney. In dit gesprek werden de vooruitzichten en risico’s besproken die gepaard gaan met de lancering van cryptocurrency.

Meer details over het cryptoplan van Facebook zullen naar verwachting de komende maanden bekend worden gemaakt, aldus het rapport.

Exchanges

Volgens de FT is Facebook ook in gesprek geweest met zowel de Coinbase– als de Gemini-exchanges, met als doel om gebruikers de munt op de exchanges op te kunnen laten slaan en eventueel om te laten wisselen.

Gemini is een onderneming die werd opgericht door Cameron en Tyler Winklevoss. De gebroeders runnen een sterk gereguleerde exchange. Dit is een factor die waarschijnlijk Facebook zal aanspreken, omdat regulering een van de belangrijkste obstakels zal zijn voor de nieuwe cryptocurrency, zegt de FT.

Er wordt gezegd dat het project een cryptocurrency ontwikkelt, waarmee miljarden gebruikers van Facebook geld naar elkaar kunnen overmaken en online aankopen kunnen doen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!