ABN AMRO wilt blockchain platform lanceren

Terwijl ABN AMRO zijn onderzoek naar een cryptocurrency wallet product staakt, zegt de Nederlandse bank dat het een blockchain platform voor handelsinventarisatie wil lanceren. De bank zei vrijdag in een persbericht dat het opties onderzoekt om het platform, dat Forcefield zal heten, op de markt te brengen. Daarnaast is het in gesprek met ondernemingen in de grondstoffenindustrie en financiële instellingen. Tot nu toe zijn Accenture, Anglo American, CMST International, Hartree Partners, ING Bank, Macquarie, Mercuria en OCBC Bank onder meer ondernemingen die al een Memorandum of Understanding (MoU) hebben ondertekend om het platform te lanceren. Forcefield is gebouwd met behulp van blockchain technologie en is ontworpen om een realtime beeld te geven van de handelsvoorraden. ABN AMRO legde uit:
“Het platform kan communiceren met fysieke handelsvoorraden via ‘Internet of Things sensoren’ en Near Field Communication-chips. Als gevolg hiervan kunnen de voorraden, die vaak onderpand zijn voor leningen, zeer effectief worden gemonitord. Dit zal leiden tot veiligere fysieke afhandelingsprocessen en een vermindering van de kosten.”
ABN AMRO zei dat afgelopen jaar het platform Forcefield is ontwikkeld als een op zichzelf staand product en dat deze een ‘succesvolle’ proof of concept-fase zag met Accenture die voor de technologie zorgde. Karin Kersten, de managing director van de handels- en grondstoffenfinanciering bij ABN AMRO, zei dat het platform “de gehele toeleveringsketen voor grondstoffenhandel zou versterken. Alle betrokken partijen zullen hierdoor profiteren van effectievere controles, grotere efficiëntie, transparantie en traceerbaarheid”. Tegelijkertijd heeft de ABN AMRO bank, de derde grootste bank in Nederland, volgens de berichten afgezien van de plannen om een cryptocurrency wallet te lanceren. ABN AMRO vertelde The Next Web dat het ‘Wallie’ wallet concept niet zou worden doorgevoerd, omdat cryptocurrency activa op dit moment voldoende gereguleerd zijn en daarom ’te riskant’ zijn voor de klanten die beleggen bij de bank. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!