Microsoft bouwt identiteit netwerk op de Bitcoin blockchain

De welbekende techgigant, Microsoft, is bezig met het bouwen van een gedecentraliseerd identiteit netwerk (DID) bovenop de Bitcoin (BTC) blockchain. Dit volgens een persbericht dat op maandag 13 mei gepubliceerd werd. In de blogpost zei het bedrijf dat de infrastructuur, bekend als het Identity Overlay Network (ION,) gebaseerd is op een reeks open standaarden, dat is ontwikkeld in samenwerking met de Decentralized Identity Foundation. Microsoft beweert dat zij de schaalbaarheidsproblemen aanpakken omdat de benodigde transactiesnelheid voor DID’s op dit moment niet beschikbaar is bij andere public blockchains. Het bedrijf zegt daarentegen dat met zijn aanpak tienduizenden bewerkingen per seconde kan worden bereikt. Bij het uitleggen van de grondgedachte achter ION, zeiden zij het volgende:
“We geloven dat elk persoon een gedecentraliseerde digitale identiteit nodig heeft die hij/zij bezit en beheert, ondersteund door identifiers die eigendom zijn van hem/haar en die veilige, privacy bewarende interacties mogelijk maken. Deze eigen identiteit moet naadloos in hun leven geïntegreerd worden en hen centraal stellen in alles wat ze doen in de digitale wereld.”
Microsoft streeft ernaar om een ecosysteem te creëren waarin miljarden mensen en talloze apparaten veilig kunnen communiceren via een interoperabel systeem dat is gebaseerd op standaarden en open-source componenten. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!