Franse toezichthouder ziet 14.000% stijging in crypto scams

De Franse toezichthouder van effectenbeurzen, AMF, heeft in de loop van 2018 een stijging van ruim 14.000% gezien met betrekking tot frauduleuze crypto-aanbiedingen, in tegenstelling tot 2016. Dit schreef het bureau in een nieuw jaarverslag dat op dinsdag 7 mei werd vrijgegeven. In het rapport heeft de Autorite des Marches Financiers (AMF) aangegeven dat het aantal meldingen, die in verband staan met crypto-gerelateerde oplichting, is gestegen tot meer dan 2.600 cases in 2018. Dit waren echter maar 18 cases in 2016 en dit beteken dus een fikse stijging. Daarmee is de hoeveelheid frauduleuze partijen in andere sectoren zoals valutahandel en binaire opties aanzienlijk afgenomen. Er werden in 2016 in totaal 3.768 meldingen gedaan van frauduleuze aanbiedingen met betrekking tot investeringen in forex en binaire opties. Dit aantal is gedaald tot 968 meldingen in 2018. Volgens het rapport heeft de AMF vanaf maart 2018 publieke waarschuwingen gepubliceerd tegen 118 frauduleuze crypto-gerelateerde partijen. In december 2018 publiceerde CryptoBenelux ook een artikel over het feit dat de Franse toezichthouder vier crypto-gerelateerde websites op de zwarte lijst had gezet voor ongeoorloofde beleggingsaanbiedingen. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!