CFTC wil Ethereum futures-contracten goedkeuren

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is bereidt om ​​Ethereum (ETH) futures-contracten goed te keuren, mits het aan alle voorwaarden voldoet. Dit heeft een hoge functionaris tegenover CoinDesk gezegd. De CFTC, die toeziet op derivatenmarkten in de VS, heeft al toegestaan ​​dat Bitcoin (BTC) futures-contracten werden gelanceerd en is nu wellicht bereidt om hetzelfde te doen voor Ethereum. De persoon, die niet geïdentificeerd wilde worden omdat de toezichthouder normaal gesproken geen uitspraken doet hierover, zei het volgende:
“Ik denk dat we ons comfortabel kunnen voelen met een Ethereum-derivaat dat onder onze jurisdictie valt.”
Hij ging verder met:
“We doen geen gewaagde uitspraken, maar wat we wel doen, is dat we naar aanvragen kijken die we binnen krijgen. Een derivatenbeurs komt bijvoorbeeld naar ons toe en zegt: ‘we willen dit specifieke product lanceren.’ … Als ze bij ons zouden komen met een bepaald derivaat dat aan onze vereisten voldoet, denk ik dat er een goede kans is dat het [mag worden] goedgekeurd wordt door ons.”
Als het wordt voorgesteld en goedgekeurd, zou een gereguleerd futures-product de Ethereum-markt openstellen voor grotere institutionele investeringen, omdat veel fondsen mandaten hebben die hen niet toelaten de onderliggende digitale valuta te kopen. Verder zou een, in contanten afgewikkeld futures-contract, hedgefondsen en dergelijke in staat stellen om in Ethereum te investeren, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over bewaardiensten. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!