Warren Buffet vergelijkt Bitcoin (BTC) met ‘gokautomaat’

Warren Buffet vertelde verslaggevers op de jaarlijkse bijeenkomst van Berkshire Hathaway in Omaha, Nebraska dat hij Bitcoin (BTC) nog steeds niet kon steunen. “Het is een gokautomaat.. er zijn veel fraudes mee verbonden. Er zijn verdwijningen geweest, dus er is veel verloren. Bitcoin heeft niets geproduceerd”, zei hij. “Het doet niets. Het zit daar gewoon. Het is net een zeeschelp of zoiets, en dat is geen investering voor mij.” Buffet wees ook naar een knoop op zijn jasje en zei dat hij het een token kon noemen en er $1.000 voor in rekening kon brengen, schreef CNBC. “Wat ik hier heb is een kleine token.. Ik zal het je aanbieden voor $1.000, en ik zal kijken of ik de prijs kan aan het einde van de dag kan krijgen tot $2.000.. maar de knoop heeft slechts één functie en die is zeer beperkt,”zei hij. Buffet heeft eerder uitgelegd dat Bitcoin een “waanidee” is maar dat blockchain ingenieus is. Vorig jaar noemde hij het ‘rattengif’ en zei dat het een niet productief bezit was. Toen hem deze maand op de bijeenkomst werd gevraagd of hij ooit bij de technologie betrokken was, antwoordde hij: “Ik zou niet de persoon zijn om een grote leider in blockchain te zijn.” Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!