Nieuwe all time high voor Bitcoin (BTC) tegen 2020

Door de zorgen van de legitimiteit van een andere digitale valuta genaamd tether, zal bitcoin nog meer gaan stijgen en kan het zelfs al in een bull-markt zijn. Dit vertelde Tom Lee aan CNBC.

“Vorig jaar was een verschrikkelijk jaar voor crypto, een enorme bearmarkt. Deze week hebben we een stuk gepubliceerd over 11 tekenen die historisch gezien alleen in een bullmarkt plaatsvinden. Dus ik denk dat het bewijs groeit dat er een bull-markt is. Dit zei Lee, managing partner en hoofd van het onderzoek bij Fundstrat Global Advisors, donderdag bij Futures Now.”

Van de 11 tekenen dat de crypto winter voorbij is, hebben Lee’s beste bullish drivers voor bitcoin te maken met blockchain, technische indicatoren en handelsvolumes.

Het eerste teken kwam in januari, toen Lee’s team opmerkte dat de handelsvolumes op de blockchain jaar na jaar positief werden. Die boost werd geholpen door onrust in Venezuela en Turkije. Denk aan mensen die hun vertrouwen in de valuta van hun land verliezen en zich misschien tot bitcoin hebben gewend als alternatief, legde Lee uit.

Alleen al deze twee landen zorgen voor bijna 30% extra toename van activiteiten op de blockchain. “Mensen zeggen: “Kijk, ik vertrouw het gebruik van deze lokale valuta niet. Ik vertrouw de banken niet. Ik ga bitcoin gebruiken”, en dat zorgt ervoor dat het on-chain volume echt van de grond komt.”

Het tweede teken kwam in april, toen Bitcoin boven zijn ‘200-day moving average’ sloot. Dit is een algemeen aanvaarde technische indicator van bullish momentum.

Het derde teken vloeide voort uit een Fundstrat enquête onder ‘over-the-counter’ tussenhandelaars, die volgens Lee erg belangrijk zijn in de manier waarop institutionele beleggers crypto verhandelen. Ze vertelden de onderneming dat de activiteit op basis van het aantal klanten ongeveer 70% is toegenomen en dat de handel per klant steeg.

“Ik denk dat je tekenen ziet dat de fundamenten verbeteren, technicals verbeteren en dat er nu echt activiteit is door crypto hodlers,” zei Lee. Gebruikmakend van een term uit de markt die verwijst naar mensen die cryptocurrencies holden in plaats van handelen of verkopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!