NEO 3.0 wordt in het Q2 van 2020 verwacht

Neo 3.0 zal naar verluidt worden gelanceerd als een nieuwe blockchain en dit betekent dat gebruikers hun bestaande tokens zullen moeten omruilen voor nieuwe tokens. Dit volgens een officiële aankondiging die op maandag 29 april werd gedeeld met Cointelegraph.

De mede-oprichter en kernontwikkelaar, Erik Zhang, zei dat de nieuwe chain nodig is omdat verschillende verbeteringen aan de prestaties en stabiliteit van Neo niet compatibel zijn met de huidige blockchain.

Alle data- en transactiebestanden zullen gemigreerd worden naar Neo 3.0.

Neo voegde hieraan toe dat er plannen zijn voor de overgang van gedecentraliseerde apps (dApps) en dat ontwikkelaars door kunnen gaan met de ontwikkeling van dApps omdat de meeste nieuwe functies achterwaarts compatibel zullen zijn.

Zhang zei tevens dat de upgrade Neo’s snelheid en stabiliteit enorm zal vergroten en geschikt zal maken voor grootschalig commercieel gebruik. De nieuwe keten staat gepland voor het tweede kwartaal van 2020 en tegen juni zal er een testnet worden gelanceerd. De nieuwe functies zullen gelanceerd worden zodra deze zijn voltooid.

Hij voegde hieraan toe:

“Als we het hebben over Neo 3.0 en dat we hiermee klaar zullen zijn voor grootschalig commercieel gebruik, bedoelen we dat het de mogelijkheid biedt om grootschalige applicaties er op uit te voeren. In de toekomst willen we dat applicaties zoals YouTube, Alipay en gaminggiganten zoals Tencent en Blizzard gebruik gaan maken van blockchaintechnologie, en Neo 3.0 zal dit mogelijk gaan maken.”

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!