Bitcoin (BTC) prijs analyse 29 april, 2019 (week 18)

Bitcoin (BTC) hanteert op het moment van schrijven een prijs van $5160$ (Coinbase).

Weekoverzicht

De wekelijkse candle heeft zich bearish afgesloten. Ook de bearish candlestick ziet er door de 10% dump op het wekelijkse tijdframe niet goed uit! Ook zoals vorige week, in de prijsanalyse van 22 april, besproken kijken wij naar de 55-EMA en de 100-EMA. We waren vorige week tussen deze 2 EMA’s gesloten. Echter kunnen wij nu concluderen dat de week zich onder de 100-EMA heeft gesloten, wat voor ons een bearish signaal is. Ook zien wij de 100-EMA nu weer als een weerstand level.

Weekly chart (W) – BTC

Dagoverzicht (D)

Op de daily chart hebben wij inmiddels met de Exponential Moving Average (EMA) een Golden Cross gemaakt (50-EMA & 200-EMA). Echter op dit soort momenten kiezen wij prijsactie boven een technisch gegeven. Op het moment van schrijven is de prijsactie erg kalm en ziet het er niet overtuigend uit. Het volume begint langzaam af te nemen, wat kan betekenen dat er één van deze dagen een flinke beweging in de markt kan komen. Ook op het (D) tijdframe zien wij een bearish divergentie op de RSI. De bearish divergentie lijkt zich nog niet te hebben uitgespeeld. Echter is er wel voor de aankomende 1-2 dagen nog ruimte om op de RSI omhoog te gaan voordat BTC tegen de weerstand lijn op de (D) RSI aankomt.

21-EMA (gele lijn)

De 21-EMA op de (D) tijdframe is voor ons een belangrijk gegeven. Zolang wij nog boven de 21-EMA kunnen wij nog bullish momentum zien. Echter als BTC er voor kiest om een switch te maken en dus de daily candlestick sluit onder de 21-EMA, kunnen wij flinke verdere bearish bewegingen zien.

Daily chart – BTC

4H overzicht

Vanuit de 4H tijdframe kunnen wij concluderen dat er behoorlijk wat weerstand boven BTC ligt. Ook de aangeven rode box op de 4H kunnen wij zien als een zware resistance zone. De RSI is wel wat aan de lage kant en als kijken wij naar de lagere tijdframes (30M, 1H, 2H) dan kunnen wij ook zien dat er in deze tijdframes nog wel enige ruimte is om omhoog te gaan.

Het zou ons dan ook niets verbazen dat wij eerst een korte squeeze gaan maken richting de 5275 – 5330 area om vele shorters uit te stoppen en dat wij vanaf daar een verdere daling voortzetten. Ook zien wij een overeenkomst in prijsactie. Deze zijn met de gele cirkels weergegeven. Hier kunnen wij goed zien dat BTC eerst langzaam omhoog klom maar dat BTC daarna alsnog een (kleine) drop kreeg. Als BTC deze fractie opnieuw uitspeelt, ben ik alleen bang dat wij geen kleine drop zien, maar een flinke verdere daling in prijs kunnen zien.

4H chart – BTC

Support levels

– $ 5076 (short term)

– $ 4961 (short term)

– $ 4800 (short term)

– $ 4726 (mid term)

– $ 4400 (mid term)

Resistance levels

– $ 5237 (short term)

– $ 5313 (short term)

– $ 5350 (short term)

– $ 5418 (short term)

– $ 5560 (short term)

– $ 5800 (mid term)

– $ 6008 (mid term)

Conclusie

Er is enige ruimte om terug te klimmen naar de $5300 area. Vanaf daar kunnen wij een weerkaatsing zien binnen deze resistance zone. Ook kunnen wij op hetzelfde moment tegen de (D) RSI trendlijn aankomen, wat ook kan zorgen voor een flinke weerkaatsing. Dit zal waarschijnlijk dan ook plaats vinden rond de maandelijkse sluiting van de BTC (M) chart.

Wanneer BTC wel bullish momentum terugvindt bij de $5350 area, kunnen wij opnieuw de $5600-$5700 area opzoeken. De golden cross zou zich dan ook kunnen gaan uitspelen, wat wellicht nog flinke verdere opwaartse moves met zich kan meebrengen.

Dit artikel is geschreven door onze partners van Het Crypto Huis. Wil je meer informatie over wie zij zijn en wat zij doen? Klik dan hier om hun website te bezoeken! Je kan ze ook joinen op Telegram.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!