Weekly BTC Update door CryptoMichaël (26-4)

Op dit moment hebben wij in de nacht van donderdag op vrijdag een koerscorrectie gezien op de koers van Bitcoin (BTC). De koers daalde van $5,500 naar $5,100 (en heeft zelfs $4,940 aangeraakt). Reden hiervoor is het nieuwsbericht omtrent de problemen van Bitfinex en Tether, maar ook op het technische gebied leek een correctie aanstaande.

Wekelijkse chart BTC

Als we kijken naar het wekelijkse tijdframe, dan is er nog weinig aan de hand met de koers op dit moment. We hebben een negatieve reactie gezien op de 50MA en dit lijkt voor nu de weerstand te zijn.

Dagelijkse chart BTC

Kijken we naar de kleinere tijdframes, dan kunnen we wel een aantal interessante kenmerken herkennen.

Op dit tijdsframe kunnen we zien dat er een rising wedge patroon is ontstaan met een negatieve divergentie op meerdere indicatoren -> RSI en MACD.

Wat is een rising wedge patroon?

Er is hier sprake van licht hogere toppen en licht hogere bodems op de koersverloop, alleen de toppen krijgen aanzienlijk minder kracht en in bovenstaande grafiek is dan ook terug te zien dat het volume dalende was in de opwaartse bewegingen.

Daarnaast heeft de koers negatieve divergenties laten zien. In het volgende plaatje staan de meest voorkomende divergenties aangegeven.

Bij dit patroon is er sprake van een ‘regular bearish divergence’. Deze divergenties komen vaak voor in een rising wedge patroon en zorgen voor een omdraaiing van de markt.

Naast deze divergenties heeft de koers van Bitcoin ook een weerstandsniveau geraakt rond de $5,300-5,500. Dit is het koersgebied waar Bitcoin midden november een paar dagen gestabiliseerd is voordat de daling voortzette.

4H chart BTC

Als we naar de kleinere kaart kijken (in dit geval de 4 uurs grafiek) dan kunnen we concluderen dat de rising wedge inderdaad naar beneden is uitgebroken.

Conclusie

Op dit moment zijn er een aantal dingen interessant om naar te kijken. Allereerst zal, voor eventuele opwaarts koersverloop, Bitcoin de $5,000 moeten houden, aangezien dit een belangrijk steunniveau betrof midden april. Mocht dit het geval zijn, dan kunnen we wellicht weer naar boven kijken richting de $5,225-5,400.

In het scenario dat we de $5,000 houden en Bitcoin geen hogere top neer gaat zetten, dan is een neerwaartse trend gestart en zullen we verder gaan kijken. In dat geval is een bezoek aan het $4,200 een zeer aannemelijk scenario, aangezien er niet veel support levels onder de $5,000 aanwezig zijn (behalve $4,650-4,700).

In het scenario dat we de $5,000 niet houden, dan zie ik $4,700 als mogelijk nieuw steunniveau, maar zijn de ogen vooral gericht op $4,200 als test voor support, nadat deze voor enkele maanden weerstand is geweest.

In het scenario dat we wel een nieuwere top neer gaan zetten, dan kijken we naar $5,800/6,000. Gecombineerd met het nieuws van gisteravond en de technische achtergrond van de bewegingen zijn voor mij de eerste twee scenario’s het meest aannemelijk en zal een correctie het meest logische zijn.

In het geval van een dergelijke correctie van Bitcoin zullen de altcoins ook meegaan met Bitcoin. Pas daarom op met het bezitten van een groot percentage van deze in je portfolio.

Fijne Koningsdag!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!