Lightning Labs lanceert desktop app op Bitcoin mainnet

Lightning Labs, een van de grootste Bitcoin bedrijven achter de aanstaande lightning
schaalbaarheidsoplossing, heeft zijn eerste desktop-app op de Bitcoin blockchain uitgebracht.

De desktop app werd eerder gebruikt voor Bitcoin’s testnet, maar dit is de eerste keer dat de app werkt op het mainnet van Bitcoin (BTC). Het is nu dus mogelijk om echt geld te verzenden en ontvangen.

Je kunt het nu gebruiken op macOS, Windows en Linux. De verwachting is dat er binnenkort ook een mobiele versie zal worden gereleased voor iOS en Android. 

De desktop-app is nog steeds een vroege versie, maar het biedt ervaren gebruikers en ontwikkelaars een kans om te beginnen met experimenteren. Er is dus ook nog steeds een risico om geld te verliezen wanneer je het verzendt naar wat een nog niet voltooide technologie is.

Het andere grote deel van de release is dat achter de schermen de desktop ‘Neutrino’ bevat, een light client-technologie die er voor zorgt dat gebruikers minder hoeven te downloaden van de Bitcoin blockchain om te verifiëren dat transacties echt zijn. Hierdoor hoeven ze dus niet met de volledige Bitcoin blockchain te synchroniseren (wat ongeveer 200 GB is).

In plaats daarvan hoeven apps slechts een paar minuten tijd tientallen megabytes te downloaden en te verifiëren. Dit biedt mogelijkheden voor mobiele telefoons, evenals andere apparaten met een laag vermogen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!