Bitcoin (BTC) prijs analyse 22 april, 2019 (week 17)

Bitcoin (BTC) hanteert op het moment van schrijven een prijs van $5296$ (Coinbase).

Weekoverzicht

De wekelijkse candle heeft zich bullish afgesloten. We spreken bij Bitcoin van een basic bullish candlestick op het wekelijkse tijdframe. De bearish Doji star candlestick, van vorige week heeft zich dus niet uitgespeeld. De wekelijkse candle stick heeft zich ook boven de 100 EMA gesloten maar onder de 55 EMA. Op dit moment zweeft Bitcoin dus tussen twee belangrijke EMA indicatoren. Deze 2 indicatoren dienen wij goed in de gaten te houden voor een S/R flip. (Support & Resistance flip)

1W Chart – BTC

Al kijken wij naar de daily close van zondag 21 april, is deze zondag op het daily tijdframe wel bearish afgesloten met een bearish candlestick. Dit was in het weekend van pasen waar wij weinig volume terug zagen in het volume overzicht. Wat een mooi gegeven kan zijn of wij bullish of bearish zijn betreft bitcoin, is dat zolang BTC op het 12H tijdframe boven de 21 EMA zijn (de gele lijn) is, dan zijn wij bullish. Als BTC er voor kiest om door de 21EMA te vallen, dan kunnen wij dit zien als een bearish signaal.

12H chart – BTC

Ook op het 3H tijdframe zien wij een sterke support van de 100 EMA. Deze EMA loopt gelijk met de ascending triangle ,die wij op dit moment aan het vormen zijn, opwaartse trendlijn. De 100 EMA is hieronder in de chart in het lichtblauw weergegeven.

3H chart – BTC

De ascending triangle

In dit geval kwam BTC vanuit een korte uptrend in deze ascending triangle terecht. De ascending triangle wordt gezien als een continuatie patroon. Dit betekent niet dat BTC 100% zeker opwaarts gaat uitbreken. Er is namelijk altijd nog een kans dat wij bearish uit deze triangle vallen.
– 61 % kans op een uitbraak omhoog
– 29% kans op een uitbraak omlaag

Ook zien wij dat BTC wellicht deze week een beslissing gaat maken in welke kant het opgaat. De apex van de ascending triangle is namelijk rond 30 april – 1 mei. De apex is waar de trendlijn en resistance lijn van de triangle samen komen.

Support & Resistance Levels

Het is belangrijk voor Bitcoin om de $5160 te houden om nog kans te zien op een bullish scenario. De $5160 is namelijk de prijs van de trendlijn. Hieronder geven wij de support & resistance areas.

Support levels

– $ 5237 (short term)
– $ 5167 (short term)
– $ 5076 (short term)
– $ 4961 (short term)
– $ 4800 (short term)
– $ 4726 (mid term)
– $ 4400 (mid term)

Resistance levels

– $ 5313 (short term)
– $ 5350 (short term + ascending triangle)
– $ 5418 (short term)
– $ 5560 (short term)
– $ 5800 (mid term)
– $ 6008 (mid term)

4H chart – BTC S/R

Conclusie:

Voor de week analyse van maandag 22 april kunnen wij concluderen dat wij wellicht een aantal zijwaartse dagen tegemoet gaan en dat wij later in de week / einde van de week een beslissing krijgen van BTC of BTC kiest voor de upside of voor de downside. Als BTC opwaarts uitbreekt kijken wij naar de besproken resistance areas en als BTC aan de onderkant van de ascending triangle er uit valt kijken wij naar de belangrijke besproken support areas.

Fijne paasdagen!

Dit artikel is geschreven door onze partners van Het Crypto Huis. Wil je meer informatie over wie zij zijn en wat zij doen? Klik dan hier om hun website te bezoeken of klik op de afbeelding hieronder! Je kan ze ook joinen op Telegram.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!