Bakkt streeft naar naar New York BitLicense

Intercontinental Exchange (ICE), de eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE), heeft een licentie in New York op het oog voor zijn langverwachte crypto exchange Bakkt. Dit meldde Bloomberg op 18 April.

De lancering van Bakkt wordt al vijf maanden tegengehouden door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) in de Verenigde Staten. Zij dienen namelijk de Bitcoin Futures goed te keuren. ICE ziet een licentie van het New Yorkse Departement voor Financiële Diensten (NYDFS) als een eventuele oplossing.

Bakkt kan wellicht door het verkrijgen van de licentie toegestaan worden door de CFTC om zijn Bitcoin Futures te lanceren. De vergunning zou de onderneming toestaan om de crypto-activa van de klant zelf te bewaren. Uiteindelijk zou Bakkt nog steeds een vergunning van de CFTC nodig moeten hebben.

ICE was eigenlijk van plan om midden december Bakkt te lanceren, maar de deadline werd verplaatst naar 24 januari. Echter werd op oudejaarsavond besloten dat de lancering voor onbepaalde tijd wordt vertraagd. ICE zegt dat de reden van verplaatsing is afgesproken in overeenstemming met het proces en de tijdlijn van de CFTC.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!