Cryptocurrencies

Roemeense functionaris zegt dat cryptocurrencies fiat valuta’s niet gaat vervangen

Een functionaris van de Roemeense centrale bank heeft verklaard dat cryptocurrencies fiat valuta’s niet zal gaan vervangen, omdat een cryptocurrency niet echt een valuta is. Het nieuws werd op woensdag 17 april gepubliceerd door Cointelegraph.

Daniel Daianu, een lid van de bestuursraad van de Roemeense Nationale Bank (BNR), benadrukte de noodzaak om bewust te zijn van het verschil tussen instellingen en hun rollen, en om ervoor te zorgen dat die rollen niet verdwijnen.

Daarnaast sprak hij ook over het maken van onderscheid tussen blockchain-technologie en digitale valuta’s, hij zei:

“Naar mijn mening zijn dit financiële activa, geen cryptocurrencies, en zullen ze niet in staat zijn om de basisrollen van valuta’s te vervullen.

Cryptocurrencies zullen nooit in staat zijn om, de door een centrale bank uitgegeven, valuta’s te vervangen. Wat kan gebeuren, is dat centrale banken een digitale valuta hebben, maar die wordt ook uitgegeven door de bank en commerciële banken ontvangen digitale valuta die zich kan vermenigvuldigen.

Ik ben het er echter wel mee eens dat nieuwe technologieën tot desintermediatie leiden, en dit kenmerk van decentralisatie toont ons de essentie van netwerken.”

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN