Accenture en Generali lanceren blockchain-oplossing

Internationaal organisatieadviesbureau Accenture en de Italiaanse verzekeringsgroep Generali hebben samen een blockchain-oplossing gelanceerd. Dit volgens een officiële aankondiging van beide bedrijven dat op dinsdag 16 april gepubliceerd werd.

Het product is bedoeld om het aanbod van Generali’s Employee Benefits Network te stroomlijnen, inclusief verzekeringsdekking voor ongevallen, levensverzekeringen en gezondheidszorg. Via smart contracts en geautomatiseerde afstemming kunnen deelnemers in het herverzekeringsproces kloppende gegevens delen en verwerkingsfouten verminderen.

Met behulp van blockchain-technologie kunnen bedrijven dus ‘complexe’ handmatige processen binnen verzekeringen stroomlijnen.

De lancering komt nadat de bedrijven vorig jaar een pilot hebben uitgevoerd. Aan deze pilot hebben het landbouwbedrijf Syngenta en lokale verzekeraars in Spanje, Zwitserland en Servië deelgenomen.

“Het prototype heeft significante resultaten laten zien, zoals kosten verlagen, tijd besparen en een verbetering van de datakwaliteit voor alle belanghebbenden”, aldus de aankondiging.

Generali Employee Benefits CEO, Sergio Di Caro, zei het volgende:

“Het gebruik van blockchain-technologie zorgt voor een verbonden ecosysteem en een naadloze samenwerking tussen klanten, adviseurs, lokale verzekeraars en Generali. Blockchain zal niet alleen ons netwerk veranderen, maar ook de employee benefits-industrie zoals wij die kennen.”

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!