Bitcoin prijs analyse 15 april, 2019 (week 16)

Bitcoin (BTC) hanteert op het moment van schrijven een prijs van $5160$ (Coinbase).

Weekoverzicht
De wekelijkse candle heeft zich bearish afgesloten. De wekelijkse candlestick is namelijk gesloten als een bearish DoJi star. Ook is te zien dat Bitcoin is weerkaatst bij een weerstand level van de EMA 55 en EMA 100 op de wekelijkse grafiek. Tevens maken wij inmiddels op de daily MacD een bearish cross. Geen goed teken dus..

Op het moment van schrijven vormt zich bij Bitcoin een bear flag, de target van de bear flag brengt ons ook naar de target C (ABC). Vanaf daar dienen wij te kijken wat voor reactie wij krijgen bij Bitcoin. Krijgen wij een sterke bounce vanaf de 21 EMA (D), wat ligt rond de $4810 of hebben de bulls hun momentum verloren, aangezien er op de grotere tijdframes veel bearish signalen aanwezig zijn…

Als wij een zwakke tot bijna geen bounce zien bij Bitcoin, kunnen wij de volgende support levels in de gaten houden:
– $4710 (EMA 200 op de daily) + Horizontale support level
– $4410 (EMA 55 op de daily) +  Horizontale support level
– $4139 (0.618 fibonacci / golden fib.) + Horizontale support level

Het is belangrijk voor Bitcoin om de $4710 te houden om nog kans te zien op een bullish scenario.

Bullish scenario:
Een sterke bounce op de 21 EMA (D) of op de EMA 200 (D), waar zich overigens ook een sterke horizontale support level ligt rond de $4820 en $4710, zou kunnen betekenen dat wij een wave 5 beginnen.

Conclusie:

Voor de week analyse van maandag 15 april kunnen wij concluderen dat wij wellicht een wat rode week tegemoet gaan. Er is een kans dat wij op het grote plaatje nu de ABC compleet hebben gemaakt (zie groene ABC hierboven) en dat wij in zijn om verder down te gaan, en wellicht de $4139 – opnieuw gaan opzoeken / testen.

Als wij wel een sterke bounce zien en dat de bulls hun momentum terug kunnen pakken, dan kunnen wij wellicht de wave 5 afmaken (paarse 1-5 lijn) die ons kan brengen naar de $5700-$5800 area.

Dit artikel is geschreven door onze partners van Het Crypto Huis. Wil je meer informatie over wie zij zijn en wat zij doen? Klik dan hier om hun website te bezoeken! Je kan ze ook joinen op Telegram.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!