Blockchain toekomst

Toekomst van cryptocurrencies en blockchain (IMF Spring Meetings)

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Afgelopen week waren de IMF Spring Meetings ‘Money and Payments in the Digital Age’ in Washington DC.

Tijdens deze meeting discussieerden verschillende vertegenwoordigers van centrale banken en tech startups met elkaar over hoe de economie hervormd werd door cryptocurrencies en andere digitale technologieën.

Directeur van IMF

Directeur van IMF, Christine Lagarde, merkte op dat het contante geld gebruik in landen over de hele wereld afneemt. In Zweden bijvoorbeeld werd vorig jaar slechts 13% van de transacties contant afgerekend.

Consumenten gebruiken steeds vaker hun smartphones om aankopen te doen door gebruik te maken van digitale betalingsplatforms, ondanks dat Bitcoin (BTC) nog niet echt als betaalmiddel gebruikt wordt.

Dit vormt een dilemma voor banken. Lagarde zei eerder al dat centrale banken digitale valuta’s zouden moeten overwegen. Op woensdag voegde ze hier het volgende aan toe:

“Banken zullen zich moeten aanpassen om te overleven, of ze zullen verdwijnen. Ze zullen een keuze moeten maken tussen wel of geen contant geld.”

Circle CEO

Een ander panellid, Jeremy Allaire, (mede-oprichter en CEO van Circle) greep deze gelegenheid aan om uit te leggen waarom cryptocurrencies, zoals Bitcoin, nou zo aantrekkelijk zijn.

‘In crypto we trust’ is een effectieve manier om te zeggen dat we ‘geloven in wiskunde’, aldus Allaire. Hij voegde hieraan toe dat cryptografie een veilig middel is om gedecentraliseerde systemen te bouwen omdat het stevig in de wiskunde is geworteld. Met andere woorden, het is betrouwbaar.

JPMorgan CFO

Sarah Youngwood, de CFO van de afdeling Consumer and Community Banking bij JPMorgan, was ook te spreken over het nut van blockchain-technologie.

“Met blockchain kunnen we de informatie in het grootboek plaatsen, zodat we duidelijk kunnen maken dat dit meteen een goede actor en een goede transactie is, in plaats van te wachten op bevestiging van…”

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN